sessiz” destek

 sessiz” destek

İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği başkan ve üyeleri, MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan'ı ziyaret ederek destek sözü verdiler.

500 KİŞİYLE DESTEĞİZ
Dernek Başkanı Bahadır Göçer, tercümanı Yurdal Hafızoğlu aracılığıyla iletişim kurduğu Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan’a aileleriyle birlikte 500’e yakın bir grup olarak destek olacaklarını beyan etti. Dernek Üyeleriyle birlikte Merkez Seçim Bürosunu ziyaret eden İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği Başkanı Bahadır Göçer, İç Anadolu’nun birçok şehrinde olduğu gibi Kırıkkale’de de engellilere yönelik herhangi bir imkân ya da faaliyet olmamasının kendilerini birçok anlamda engellediğini belirterek, “Türkiye’nin diğer birçok bölgesinde ve şehrinde İşitme ve Konuşma Engellilere yönelik gerek istihdam gerekse sosyal projelerle bizim dostlarımı desteklenirken, İç Anadolu Bölgesi bu anlamda çok yavan. Oysa bizlere imkânlar verildiği anda neler yapabileceğimizin ispatı Türkiye’nin birçok şehrinde gözler önündedir.

HER ALANDA BAŞARILIYIZ
Sportif faaliyetlerde ve sosyal projelerde çok başarılı olabildiklerini ifade eden Dernek Başkanı Göçer, “Allah bizden işitme ve konuşma yeteneğimizi aldı ama emin olun el becerileri, fiziksel aktiviteler ve herhangi bir alandaki iş kollarında çok başarılıyız. Ama ne yazık ki bu özelliklerimiz gösterebileceğimiz, ispatlayabileceğimiz iş ve sosyal imkânlarımız yok. Hem Kırıkkale’yi temsil etme anlamında hem de ekonomik olarak kendimizi geçindirebilmek için bu fırsatların bize sağlanması gerekir” dedi.

POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI
Su faturalarında ve ulaşımda da kendilerine pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten Göçer, “Engellilere vergi indirimi yapılması ve belediye hizmetlerinde ayrıcalık sağlanması gerekirken bizler Kırıkkale’de engelsiz vatandaşlarla aynı muameleyi görüyoruz. Bu soruna bir an önce çözüm bulunması gerekir” dedi.

İLK ENGELLİ TİYATROSUNU BİZ KURDUK
Engellilere yönelik, “Ücretsiz Ulaşım” ve “Ücretsiz Hastane Servisi” gibi birçok projelerimiz olduğundan bahseden Pekdoğan, “Türkiye’nin ilk ‘Engelli Tiyatrosunu’ 1999’da belediye başkanı seçildiğimde ben Kırıkkale’de kurmuştum. O arkadaşlarımızla irtibatımız hâlâ sürüyor. Emin olun, 30 Mart’tan sonra da daha fazla ekonomik ve sosyal imkânlar tüm engellilerimize sunulacaktır” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız